Eilen tiistaina meillä Wienin työharjoittelijoilla oli Suomenvieraita. Maiju Kangasaho Edupolista ja Tuula Kajaste Helsingin oppisopimustoimistosta.

Aloitimme päivän hotelliaamiaisella Hotel Europa'ssa, ja sieltä suuntasimme Castelligasse 9:ään Hallinnon alan ammatilliseen oppilaitokseen, jossa olen kansliassa harjoittelussa. Vieraat olivat maanantaina jo vierailleet Lehrlings Management'issa Maistraatissa, Jan-Peterin harjoittelupaikassa.

Kiersimme koulua ja kerroin Maijulle ja Tuulalle kahden viikon aikana oppimiani ja tekemiäni asioita. Koulun rehtorilla oli tärkeä kokous juuri aamusta, eikä hän ehtinyt kuin tervehtiä pikaisesti suomalaisia vieraita - mutta opettajat ja kansliahenkilökunta tulivat ystävällisesti keskustelemaan.

Maiju ja Tuula olivat hyvin kiinnostuneita oppilaitoksesta, josta heille tulee vuosittain 'vaihto-oppilaita' Helsinkiin. Toivottavasti heille jäi hyvä kuva talon toiminnasta - rehtorin kiireistä huolimatta.

Iltapäivällä kävimme maittavalla lounaalla Restaurant Montagna'ssa Weihburggassella, aivan Stefansplatzin lähellä. Schnitzelin ja Äpfelstrüdelin maku suussa lähdimme sulattelemaan Hofburgiin - kävelimme linnojen pihoilla ja puistoissa nuuhkimassa kukkavaahtona kukoistavia syreenipensaita.

Poikkesimme ohikulkiessamme Sissi-museoonkin. Rakastettu keisarinna Elisabeth (stailattu matkailuvaltti) tuli esitellyksi. Kävelimme läpi museon, tarinaa punaisista käsipuhelimista (englanniksi) kuunnellen. Mykistäviä aarteita, kuten täällä näkee monessakin paikassa. Ja keisarilliset asuinhuoneistot kylpyhuoneita ja WC:tä unohtamatta ; )

Harmi, kun minulla ei ollut kameraa mukana, mutta Maijulta ja Tuulalta voi kysyä kuvia katseltavaksi?

526121.jpg

Tämä kulmaus on mielestäni Fleischmarkt 6 - tulevatkohan Tuula ja Paula huomena tänne? Fleischmarkt -kadun päästä päähän kuljettuani näin niin monta hotellia, etten voi tähän kaikkien kuvia laittaa... vaan emmeköhän löydä sen oikean illan mittaan. Katujen talonumerointi on täällä vähän huonosti esillä. Pitäisi tietää hotellin nimi? (Meillä on ollut tuon ylläolevan osoitteen kanssa hiukan hauskaa... )